Välj ditt område

Douglas Lithborn (M) har avlidit

Nyheter Kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna, Douglas Lithborn (M), har avlidit efter en allvarlig incident i Sollentuna simhall.

Exakt vad som hände i simhallen den 8 juli är ännu oklart. Efter händelsen låg Douglas Lithborn inne på Karolinska sjukhuset i Solna, där han avled under lördagen.

– Det är obeskrivligt. Vi visste inte hur allvarlig incidenten var och det är en enorm tragedi för hans familj och en otrolig förlust för kommunen och Moderaterna. Vi är i chock, säger Birgitta Schwinn, vice gruppledare för Sollentuna­moderaterna.

Under måndagen flaggade kommunen på halv stång och ett kondoleansbord stod uppställt i receptionen.

Utöver Anna-Lena Johansson (FP), första vice ordförande i kommunstyrelsen, så var det bara krisledningsgruppen på kommunen som kände till vad som hänt Lithborn under förra veckan, av hänsyn till familjen.

– Krisledningen övade för bara någon månad sedan, att de redan skulle behöva omsätta det i skarpt läge var det ingen som trott. Det är totalt oväntat när en människa i sina bästa år rycks bort på det här sättet, säger hon.

Anna-Lena Johansson går nu tillfälligt in som ordförande i kommunstyrelsen, tills ­Moderaterna har valt en ny.

– Men innan vi kommer dit ska sorgeprocessen få ta sin tid. Naturligtvis tänker vi i första hand på hans familj, hans fru och två barn, säger Anna-Lena Johansson.

Douglas Lithborn har haft politiska förtroendeuppdrag i Sollentuna kommun sedan 1986. Mellan 2002 och 2010 var han ordförande i kommunfullmäktige och sedan november 2010 ordförande i kommunstyrelsen.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Nu rullar Skärgårdens första eltaxi på Ornö

Nyheter

Barn på cyklar försökte råna på Södermalm

Nyheter

Gratis simskola på strandbaden utökas

Sjukvård

Nu ska cheferna avlasta förlossningsvården

Nöje

Mandy Rich erövrar Pride-scenerna

Brott

Sa till stenkastare – blev slagen i ansiktet