Dr Alban: ”Jag kommer köra alla hits”

Dr Alban gör sin första Sverigespelning sedan oktober i Kungsängen.
Dr Alban gör sin första Sverigespelning sedan oktober i Kungsängen.
Kungsängen Sportbar och Restaurang fortsätter leverera 90-talsklassiker. Den 20 februari kommer legendaren Dr Alban till baren.

– Det kommer att bli fullt hus, säger Fadi Saliba, ägare.

Det har inte varit lätt att få tag på artisten. Fadi Saliba ringde Dr Alban i sex månader innan han tackade ja.

– Det är många av våra gäster som vill se honom. Jag vet att han inte gör många spelningar i Sverige, säger Fadi Saliba.

Kungsängen Sportbar och Restaurang började anordna spelningar för omkring ett år sedan. Sedan dess har de gästats av 20 artister som bland andra Ison & Fille, Kaliffa, Da Buzz, Rednex och Dr Bombay.

Imorgon, den 13 februari spelar kultbandet Drängarna.

Varför så mycket 90-talsmusik?

– Det var den musiken som spelades när jag var ute och partade. Da Buzz, till exempel, var jättestora när jag var ung. Jag vill skapa en krog som är till för Kungsängenborna. De som är 40-plus och var ute och festade för 15 år sedan ska kunna komma hit och få en nostalgitripp.

Dr Alban går på vid midnatt och dörrarna öppnar vid klockan 22. Fadi Saliba tror på publikrekord.

– Det kommer att bli fullt hus. Våra gäster pratar om det på luncherna och jag har bekanta från Sollentuna och från stan som säger att de ska komma.

Mitt i ringde världsartisten och tog tempen inför spelningen:

– Jag har hört att det är många som vill att jag ska komma och att det kommer att vara mycket Dr Alban-fans. Jag kommer att köra alla hits, säger Dr Alban.

Vilka tror du kommer?

– Svårt att säga, men många var säkert inte födda när hitsen kom. De kanske har följt mig på internet och hittat min musik på det sättet.

Inträdet till spelningen kostar 150 kronor. Dörrarna öppnas klockan 22.