Drabbad kvinna från Haninge: ”Domen var rätt”

Den kvinna från Haninge som var först framme hos britten Chris Evington och själv var nära att bl påkörd, tycker att domen mot Rahmat Akilov är rimlig.
En Haningekvinna var en av de första framme vid offren och var själv nära att bli påkörd.
En 40-årig kvinna från Haninge var först framme hos offret Chris Evington – och var själv en hårsmån från att bli påkörd. Hon tycker att torsdagens dom mot Rahmat Akilov honom är rätt. "Det han gjort har skapat hemska följder", säger hon.

Klockan 13 på torsdagen kom domen mot Rahmat Akilov.

Han döms till livstids utvisning för terrordådet och utvisning, och tvingas betala skadestånd till över hundra personer.

En 40-årig kvinna från Haninge, som slängde sig in i en klädesbutik när lastbilen svischade förbi, var först framme av alla vid offret Chris Evington.

Mitt i pratar med henne precis efter att hon hört domen på radion:

– Jag hoppades på ett ordentligt straff och då tänker jag på livstids fängelsestraff. Det var så många som fick sätta livet till och så många som mått dåligt. Det han gjort har skapat hemska följder för väldigt många personer, och det ska han dömas för, säger kvinnan till Mitt i.

– Det går inte att reparera döda människor, och har man uppsåt att göra det så tycker jag absolut att domen är rätt.

Hon minns också hur nära det var, för egen del, berättade hon tidigare i år för Mitt i.

– Man blir lite döv för omvärlden när man tittar ner i mobilen. Hade jag inte snubblat på en väska och fått upp blicken så vet jag inte vad som hänt mig, säger hon.