ANNONS

Året som gått: Nya regler drabbar mest barn

Eija, Mattias och Annika kämpar mot Goliat.
Eija, Mattias och Annika kämpar mot Goliat.
De nya reglerna om assistans för barn har ändrats och försäkringskassan nekar de flesta som söker assistans. Däribland Eija, från Danderyd, som är i behov av tillsyn dygnet runt. Hennes föräldrar skrev ett öppet brev till barn-, äldre- och jämställdhetsministern, Åsa Regnér.
ANNONS

”Har du sett på när ett barn sakta dör framför dina ögon? I mitt fall är det en 2,5-årig flicka som efter en tuff start numera älskar livet. Sakta blir flickan sämre och sämre när lungorna fylls med slem. Slem som kommer att leda till lunginflammation. Som i vårt fall är en betydande dödsrisk.”

De starka orden som inledde det öppna brevet gav många reaktioner och på sociala medier delades Mattias Isakssons inlägg flera tusen gånger. Familjen nekades assistans och fann ingen annan utväg än att starta en egen insamling för att anställa en assistent på egen hand.

På bara några dagar fick de ihop pengar till tre månaders hjälp.

– Jag blir helt paff av responsen och det är fantastisk att det finns så många som bryr sig. Sedan känns det tråkigt att man ska gå ut och be om något som de flesta tror ingår i skatten, sa Mattias Isaksson då.

Imorgon: Toppolitiker pekas ut i #metoo

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.