ANNONS

Lidingö hårt drabbat av stormen Alfrida

Såväl villan som bilen på Timmermansvägen klarade sig från att träffas av trädet.
Såväl villan som bilen på Timmermansvägen klarade sig från att träffas av trädet.
Stormen Alfrida slog till med kraft mot Lidingö under tisdagen och onsdagen. Antalet larmsamtal från allmänheten var rekordmånga.
Mängder av träd har blåst ned över vägar och stigar, och även över bilar och hus.
Inga personskador har rapporterats.
ANNONS

Det är torsdag och lugnet efter stormen på Lidingö. Eller rättare sagt, betydligt lugnare än när stormen Alfrida härjade som värst under tisdagen och onsdagen.

– Prio ett var att röja vägar och ledningar från nedfallna träd, och det var klart igår. Idag ska vi röja på park- och cykelvägar, säger Johan Persson, arbetsledare vid Lidingö Trädgårdscenter som fått röjningsuppdraget av Lidingö stad. Slutligen återstår städning för att få bort de otroliga mängderna av ris.

Trädgårdscentret har ryckt ut med motorsågar och kranbilar för att röja upp. De fallna träden är uteslutande stora, detta eftersom de utgör stora vindfång.

Rekordmånga larm

Jourtelefonerna på Lidingö Trädgårdscenter började gå varma klockan 05 på tisdagsmorgonen, och sedan har det bara fortsatt. Drygt 100 samtal mot normalt tre, fyra har inkommit. De handlar om larm eller information om stormens effekter.

– Det har varit akut läge sedan stormen kom och jag har aldrig varit med om något liknande, säger Johan Persson. Men nu handlar det mest om efterdyningar och enstaka samtal.

Inga personskador

Det första larmet som kom in handlade om att ett träd fallit över Lejonvägen. Sedan rullade det på om fler trädfall, exempelvis på Trolldalsvägen (6-7 träd), Elfviksvägen, Långängen, Constantiavägen, och även runt Kottlasjön där många träd mer eller mindre ryckts upp med rötterna.

Bland larmsamtalen fanns också ett som handlade om att en stor tall fallit mot ett flerfamiljshus på Stockholmsvägen. En busskur vid Rudboda och ett antal bilar på olika delar av ön också fått träd över sig.

Inga personskador har inrapporterats.

En tall har fallit mot flerfamiljshuset på Stockholmsvägen 45. Foto: Lidingö Trädgårdscenter

En segelbåt slet sig under stormen och drev iland vid Södergarnsviken. Foto: Tomas Lagerhed.

Flera bilar träffades av fallande träd. Här på Åkervägen. Foto: Lidingö Trädgårdscenter

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.