Drack vin till frukost – krockade och smet

Rattfull
Kvinnan friades från smitning med hänvisning till Europakonventionen.
Kvinnan från Vaxholm drack rödvin till frukost och körde sedan bil till jobbet. I Täby krockade hon med en annan bil. Nu har tingsrätten dömt henne till fängelse.

Den kvinnliga bilföraren från Vaxholm ertappades med 1,94 promille alkohol i blodet efter att ha krockat med en annan bil i Täby.

Nu har Attunda tingsrätt dömt henne till en månads fängelse för grovt rattfylleri. Däremot friades kvinnan från obehörigt avvikande från trafikolycksplats, för att ha smitit efter krocken.

Händelsen inträffade i november 2016.

För rätten har kvinnan berättat att hon suttit uppe natten innan och druckit ”stora mängder rött vin”. När hon gick upp 6.30 morgonen därpå drack hon ”ett stort glas rött vin” och satte sig sedan i bilen och körde till jobbet, trots att ”hon kände sig påverkad”.

Hon har också berättat att hon kände sig rädd när hon körde och inte hade kontroll över bilen.

I Täby krockade hon med en annan bil, men smet från olycksplatsen. Lyckligtvis skadades ingen person.

Kvinnan friades från smitning med hänvisning till Europakonventionen som säger att den som är misstänkt för ett brott inte ska behöva bidra till utredningen eller bevisningen i målet genom att ”göra medgivanden eller tillhandahålla belastande material” så kallad självinkriminering.