Dramatisk biljakt slutade i krasch

Bil krockade in i förskola i Trångsund
Bil krockade in i förskola i Trångsund.
Både polis och räddningstjänst var på plats.
Både polis och räddningstjänst var på plats.
En person skadades och en person har gripits efter vild biljakt på tisdagen.

Strax efter klockan två på tisdagen utbröt en vild biljakt som slutade med en krasch. Flyktbilen körde rakt in i ett daghem i Skogås.

– Det var väldigt obehagligt och det var bara väldig tur att ingen blev påkörd eller några barn var ute, berättar ett vittne.

Det började med att hon hörde polissirener.

– När jag tittade ut så såg jag en bil komma i full fart, med polisen efter sig. Plötsligt slängs högerdörren bak upp på bilen och en tjej försöker ta sig ut i farten men lyckas inte. Bilen minskade farten, där vägen delade sig och då slängs dörren upp igen och tjejen tar sig ut och hamnar i buskarna. Bilen fortsatte rakt fram nerför slänten in i daghemmets gavel. Tre personer i 20-årsåldern sprang där i från, berättar hon.

Stulen bil och en gripen

Polisen har inte avslutat ärendet än men bekräftar att en förare som inte stannat polisens tecken körde av vägen. Den kraschade bilen uppges även varit anmäld stulen.

– En person ska ha skadats och förts från platsen med ambulans, säger Sven-Erik Olsson på polisens ledningscentral och berättar ett en person har gripits.

– En person har gripits misstänkt för vårdslös körning och olovligt tillgripet fordon. Som jag kan se så finns det minst två stycken andra personer som ska ha suttit i bilen.

Polisen uppdaterade informationen om händelsen under tisdagen.

”Två personer som befunnit sig i bilen lämnade platsen springandes. En av personerna hoppade in i en förbipasserande bil och begärde att få åka till sjukhuset, men bilföraren blev misstänksam och körde långsamt för att tillslut stoppa vid polisen som grep personen.” skriver polisen på sin hemsida.

– Det var lite overkligt att se det, nästan som i en film, säger den boende i området som blev vittne.

Har det hänt något liknande tidigare?

– Nej aldrig, detta är ett lugnt bostadsområde. Det var overkligt att se, nästan som i en film.

Bil krockade in i förskola i Trångsund

Bil krockade in i förskola i Trångsund

Läs fler nyheter:

Huddinge Hockey i final mot Troja-Ljungbro

Så mycket höjer Huge hyrorna