ANNONS

Drastiskt prisras på villor i Värmdö

Priset på villor i Värmdö har sjunkit med nära 13 procent - på bara ett år.
Priset på villor i Värmdö har sjunkit med nära 13 procent - på bara ett år.
Priset på villor i Värmdö rasar. På bara ett år har priserna sjunkit med nära 13 procent, nästan dubbelt så mycket jämfört med stor-Stockholm. Även priset på bostadsrätter har sjunkit.
ANNONS

Under måndagen släppte Svensk Mäklarstatistik siffror för bostadsmarknaden de senaste 12 månaderna i länets kommuner, innerstan och för riket i stort.

De senaste mätningarna visar att det genomfördes osedvanligt få bostadsaffärer i mars, nästan 20 procent färre än samma månad 2017. Det gäller både villor och bostadsrätter.

Kranskommunerna tappar mest i pris

I hela stor-Stockholm har priserna på bostadsrätter sjunkit med 9 procent det senaste året, i Värmdö drygt 10 procent.

Överlag så har villorna motstått nedgången bättre.

– Generellt sett har villor motstått nedgångsperioden mycket bättre än bostadsrätter. Men även här är årsutvecklingen negativ för Stockholm, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk mäklarstatistik.

Men så är inte fallet i Värmdö. Där har priserna rasat med 12,9 procent det senaste året, jämfört med stor-Stockholm där villapriserna har gått ner 6 procent.

Villor i kranskommuner längre ut från Stockholm tappar mest

Enligt Per-Arne Sandgren så är det just villor längre ut i länet som har drabbats hårdast.

– Villor i kranskommuner längre ut från Stockholm tappar mest, säger han.

ANNONS

Bara att vänta och se

I grannkommunen Nacka har villapriserna sjunkit 7,39 procent det senaste året. För bostadsrätter är siffran 6,73 procent. I Tyresö har villapriserna minskat med 10,26 procent jämfört med samma period förra året.

Enligt analytikern Per-Arne Sandegren så gäller det att vänta och se hur priserna utvecklar sig.

– De senaste månaderna har vi sett en dämpning av prisnedgångarna och för närvarande ser det ut som vi hamnat på en platå, i synnerhet i Stockholmsområdet. Fortsättningen av våren får visa om det är temporärt eller inte, säger han.

ANNONS