ANNONS

Nu är dricksvattnet ok igen i Långvik

Dricksvattnet är ok igen i Långvik.
Dricksvattnet är ok igen i Långvik.
Nu ska dricksvattnet vara okej att dricka igen i Långvik.
De boende har uppmanats att koka vattnet efter att en avloppsledning gått sönder, men nu ska vattnet vara okej igen, enligt Ingarö-Långvik samfällighetsförening.
ANNONS

Det var på onsdagen den 14 november som en boende på Långviksvägen larmade om ett misstänkt avloppsutsläpp från en ledning vid hans tomt. Läckan visade sig vara en ett ledningsbrott på tryckledningen från Snösundets pumpstation i närheten av Långviks gård – en läcka som kan ha pågått i tio år.

När den upptäcktes satte BLAAB, Björnö-Långviks Avloppsaktiebolag, genast igång med att laga läckan och under arbetet blev 35 fastigheter utan dricksvatten. Det åtgärdades men de boende i närheten uppmanades att koka sitt dricksvatten fram tills att provresultaten var klara.

Två ok

Ingarö-Långvik samfällighetsförening har nu fått två bekräftelses via telefon om att vattnet på Långviksvägen är ok igen, rapporterar Lennart Björklund på samfällighetsföreningens hemsida. Han är med i styrelsen och har hand om vattenfrågor.

Han skriver att de inväntar en skriftlig bekräftelse innan de går ut med ett definitivt besked: ”Rimligen är det ok, men ni väljer själva hur ni gör”.

Att använda varmvatten ska inte vara några problem, meddelar han.

ANNONS