ANNONS

Drive in-idrott på helgkvällarna

Den idrottssugne kan nu ägna helgerna åt idrott. På fredags- och lördagskvällar är det fritt fram för alla Järfällaungdomar att dribbla och öva lay-ups.
ANNONS

Sedan 2009 har drive in-idrott anordnats i Järfälla kommun. Nu har det dragit igång igen. På fredags- och lördagskvällarna får alla mellan 13 och 22 år komma till sporthallarnas öppet hus och spela basket och fotboll helt gratis.

Satsningen startades av Riksidrottsförbundet för sex år sedan med syfte att göra idrotten mer lockande för flera, och förhoppningsvis nå de som inte är aktiva i föreningar. När Riksidrottsförbundet avslutade satsningen fortsatte Järfälla kommun i egen regi.

– Målet är att det ska vara roligt, enkelt och gratis de som vill vara fysiskt aktiva, säger Annica Dahlborn på idrott och fritid på Järfälla kommun.

På fredagskvällarna mellan klockan 21 och 23 spelas det basket i Jakobsbergs sporthall. Ledare från Järfälla basket är på plats. På lördagarna håller ledare från Edessa SKIF i passen, då spelas fotboll i små lag klockan 18.30-22 i Kallhälls sporthall.

– Kvällarna är till för alla som vill syssla med idrott för att det är skoj, som vill komma och träffa andra och ha roligt. Man behöver inte vara med i någon förening, det kostar inget och man behöver inte föranmäla sig, det är dock viktigt att komma i tid, säger Annica Dahlborn.

Tidigare år har man haft mellan 20 och 50 deltagare per kväll, och trots att det inte är något krav att dyka upp varje gång men enligt Annica Dahlborn återkommer de flesta vecka efter vecka.

– Det visar att det finns ett behov, säger hon.

Drive in-idrotten pågår hela hösten och hela våren.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.