22-åring sålde droger – skyllde på träningsvärk

En 22-åring från Vallentuna döms till fängelse för att ha sålt Tramadol. Han menade att han haft tabletterna mot sina smärtor han fått från att träna kampsport.

En 22-åring från Vallentuna hade tidigare i år över 800 tabletter av Tramadol i sin lägenhet. 22-åringen hävdade att han haft dem för personligt bruk, då han tränade kampsport och fick smärtor efter träningen.

Men genom SMS, Swish-betalningar och en skuldlista kunde polisen se att han sålt drogerna vidare till flera personer. Attunda tingsrätt valde att inte gå på mannens historia om kampsports-smärtor.

Polisen hittade även kontanter mannen tjänat på försäljningen på 20 300 kronor. 22-åringen motsatte sig att pengarna skulle förverkas eftersom han menat att han fått dem av sin mor och från ett hederligt arbete. Men hans bankuttag i kontanter var för små och förklaringen om att hans mor gett pengar, anser tingsrätten inte som trovärdig. De menar istället att han förvarat dem i kontanter för att han tjänat pengarna genom drogförsäljning och att han därför inte ville förvara dem på banken.

Förutom tramadol och kontanter har 22-åringen också haft en elpistol i hemmet samt kört bil med ett återkallat körkort. Mannen döms till två månaders fängelse.