ANNONS

Nytt initiativ på vallen ska få bort stök och droger bland unga

Per Olsson, DSK, Danderyds SK, Danderydsvallen, 1934initiatievet, fotboll
Per Olsson tillsammans med sin son Love. Nu ska klubben locka ungdomar bort från stök och droger.
DSK bjuder in till julmarknad på Danderydsvallen den 30 november. Detta i ett led för att kunna stötta ungdomar i Danderyd i ett nytt projekt.
ANNONS

Det som startade för ett år sedan med att de anställda DSK-tränarna Linus Ferde och Pontus Granströms drog igång en spontan fotbollsturnering för att få ungdomar från Mörby Centrum har nu Danderyds SK fotbollsförening tagit vidare.

Nu vill klubben utveckla killarnas initiativ med att ta ett ännu större samhällsansvar och har därför startat ”1934initiativet”, ett projekt mot stök och droger.

Tillsammans med företagen i vår kommun vill vi bidra till att skapa fler aktiviteter på Danderydsvallen, aktiviteter som kan bli ett alternativ till stök, alkohol och droger i och runt Mörby Centrum, säger Per Olsson som är ledare och sitter styrelsen i DSK och fortsätter.

– Samt jobba för att fler tjejer börjar spela fotboll, och att vi skapar en attraktiv förening med en tydlig, inspirerande och trovärdig värdegrund.

Vallen, naturlig plats för ungdomar

Danderydsvallen är och har varit en naturlig samlingsplats för ungdomar och DSK har hållit till där sedan starten 1934.

Förutom att de i projektet kommer att hålla i flera fotbollsturneringar runt högtider då ungdomar ofta dricker kommer de att ordna med tv-spelsturneringar och läxläsning ett par kvällar i veckan.

– Helger som till exempel valborg kan vi kan ha öppet i klubbhuset så ungdomarna har någonstans att vara där vi kan ha vuxna på plats. Det blir tryggt för alla, säger Per Olsson.

Julmarknad 30 november

DSK bjuder nu in till en julmarknad som äger rum på Danderydsvallen den 30 november klockan 15-18. Därefter blir det disco fram till klockan 21.00.

I samband med 1934initiativet som ska starta 2020, söker klubben både företag och privatpersoner som vill vara med för att stötta Danderyds ungdomar.

ANNONS
Fakta

Detta innebär 1934initiativet:

– Skapa en E-Champion Leauge-liga i Klubbhuset för våra medlemmar som spelas två fredagkvällar i månaden under höst, vinter och vår. 

– Erbjuda läxläsning under säsong 2-3 gånger i veckan i klubbhuset. 

– Arrangera fotbollscup vid Lucia, Valborg och i samband med skolavslutningen för de äldre ungdomarna.

– Starta en fond där medlemmar kan ansöka om stöd och bidrag för kostnader som medlemskap, cup- eller campdeltagande.

– Arrangera spontanfotboll för äldre och yngre tjejern i västar Danderyd på Danderydsvallen.

– Erbjuda samtliga anställda och lagledare i DSK en HBTQ-utbildning så att DSK kan bli den första HBTQ-certifierade föreningen i Norrort för att skapa en djupare kunskap om allas lika värde och en större trovärdighet som förening inför framtiden. 

Mer information finns på DSK:s hemsida.