Dröjer snöröjningen? Här är orsaken

Snökaos i trafiken.
Snökaos i trafiken.
Snöovädret orsakar kaos på vägarna, vilket påverkar snöröjningen i Sundbyberg och Solna.
Sundbybergs snöröjningsmaskiner har fastnat i trafiken och i Solna jobbar man febrilt med att få undan snön.

Sedan klockan 04 är samtliga Sundbybergs snöröjningsfordon ute. Men problem har uppstått.

– Eftersom trafiken står stilla på många håll så kommer vi inte heller fram med våra snöröjningsfordon. Men vi jobbar på så gott det går i det här vädret, säger driftchef Mikael Jonsson driftchef på stadsmiljö- och serviceförvaltningen, på kommunens hemsida.

Ovädret har orsakat störningar såväl för bilister på E4 och E18 som kollektivtrafiken. Vid 10.35 rapporteras om störningar vid Järva krog mot Rissne där flera fordon står och blockerar vägen.

Även i Solna har snöröjningen haft problem.

– När det snöar för fullt är det svårt att hinna med, men alla maskiner vi har är ute och jobbar för fullt, säger Andreas Evestedt, stadsmiljöchef i Solna.

Just nu har Solna stad 23 snöröjningsmaskiner och två saltbilar ute, samt sopsaltare som kontinuerligt kör med plogen på gång- och cykelbanor. Även trappskottare, busshållplatsskottare och skottare för trånga passager och små utrymmen arbetar manuellt, skriver Solna stad på sin hemsida.

Staden har fått in många synpunkter och klagomål på snö- och halkbekämpningen de senaste dagarna och insatserna som gjorts har inte nått acceptabel nivå och även entreprenören medger brister i utförandet.

Mer läsning och bildspel: Så tar du dig hem från jobbet i snökaoset