ANNONS

Hans dröm: Ta med nyanlända till Nicaragua

Kaveh Pakjoo jobbar med nyanlända i Bromma.
Kaveh Pakjoo jobbar med nyanlända i Bromma.
Kaveh Pakjoo.
Kaveh Pakjoo.
Fritidsledaren Kaveh Pakjoo arbetar för att Brommas nyanlända ska få en givande fritid. Nu har han ett nytt mål: Att skicka dem till Nicaragua.
– Jag ska åka dit för att stärka samarbetet senare i vinter, berättar han.
ANNONS

Vi har tidigare berättat om hur Kaveh Pakjoo arbetar för att nyanlända i Bromma ska ha något att göra på sin fritid. Och tidigare i höstas startade Anna Lindahl och Alicia Olivas, som är anslutna till den ideella föreningen, upp en grupp för nyanlända tjejer i området.

Och på sikt finns det ännu större planer. Senare i Vinter ska Kaveh Pakjoo resa till Nicaragua för att stärka samarbetet med en lokal organisation som drivs av den före detta stockholmaren Kjell Karlsson.

– Han sitter med i styrelsen i Kavehs fritid och en dröm vi båda har är att vi skulle kunna få till ett utbyte med Nicaragua. Vi skulle kunna skicka personer som nu är nyanlända här och samtidigt ta emot folk från därifrån.

Men det här är planer som ligger långt fram i tiden.

– Det hänger på finansiering och sånt, men det skulle kanske kunna bli av inom två år. Många av ungdomarna som vi arbetar med har ju inte ens uppehållstillstånd.

Ytterligare en utmaning föreningen står inför nu när den växer är att personer som kan hjälpa till i arbetet.

– Det hade varit toppen om vi kunde hitta en manlig och en kvinnlig ideellt arbetande volontär för ett par timmars jobb i veckan, avslutar Kaveh Pakjoo.

ANNONS