ANNONS

Dröm om spelkafé för nördar är förverkligad

Han är tv-spelsnörden som startat ett spelkafé för likasinnade.

Men det är genom takeaway-fikat Björn Noctiluka, 25, hoppas få kaféet vid Handenterminalen att gå runt.
ANNONS

Tv-spel, pc-spel, online-spel, kortspel, ja, även brädspel. Så länge du älskar att spela, och har nördnerven i dig, så välkomnar Björn Noctiluca, ägare till Barrens IRL-café, ditt besök.

Ett renodlat spelkafé hör inte till vanligheterna i Stockholmsområdet och i synnerhet inte i Haninge. Men Björn Noctiluca, tidigare busschaufför, har haft sin dröm klar i fem år. För drygt två veckor sedan blev den sann. Då öppnade han upp sitt kafé i Svensk Fastighetsförmedlings gamla lokaler vid Handenterminalen.

– Mitt spelintresse är det drivande. Jag vill jobba med tv-spelare och jag var nog lite för social för att köra buss. På bussen blev det inte så mycket mer konversation än ”tyvärr, vi tar inte kontanter”.

För det är samtalen spelnördar emellan Björn vill komma åt. När Lokaltidningen Mitt i besöker kaféet sitter två gäster och tittar på matcher från onlinedatorspelet ”League of Legends” tillsammans. Här finns utöver stolar, soffor och bord fyra spelrum där gäster kan hyra in sig för att spela olika typer av tv-spel.

– Jag besökte ett internetkafé vid Skanstull för några år sedan, men jag har också haft en egen bild av hur det här ska bli. Och det här är mer en plats för socialt umgänge för spelare än ett internetkafé. Man ska kunna träffas och snacka spel och spela spel, säger Björn Noctiluka, som dock inte tror sig få lönsamhet på enbart nördarna.

– Får jag även in takeaway-kunderna som är ute efter espressokaffe så kommer jag absolut kunna gå runt. Gör jag inte det, så behöver jag nog ta in en delägare eller stänga. Så det finns två läger som jag försöker attrahera.

Just nu är arbetet i full gång med att utveckla kaféet ytterligare. Björn hoppas att lokalerna inom kort ska kunna rymma 30 personer.

– Förhoppningen är att så fort som möjligt få i ordning ett rum för LAN-spel (lokalt nätverksspelande, red anm), säger han.

ANNONS