Drömstart men snöpligt slut för Bajen i cupsemin

Trots en drömstart då succébrassen Alex gjorde 1–0 redan efter två minuter föll Hammarby till slut med 2–3 i cupsemifinalen mot BK Häcken hemma på Tele2 Arena på söndagen.

– Vi får en bra start, men från mitten av första halvlek är vi lite för kantiga. Det blev för lätt för Häcken att vinna tillbaka bollen och skapa tryck på oss, säger Hammarbys tränare Nanne Bergstrand på presskonferensen efter matchen.

Hemmalaget stod ändå emot till den 58:e minuten då Paulinho kvitterade med ett välplacerat skott. Nio minuter senare gav brassen Häcken ledningen med ett nästan exakt likadant avslut igen.

Melker Hallberg kvitterade på frispark i 86:e minuten, men bara ett par minuter senare avgjorde Mohammed för Häcken och Hammarbys cupäventyr 2016 var över.

13 488 åskådare trotsade regnrusket och såg matchen på Tele2 Arena. Hammarby slog därmed sitt eget tidigare publikrekord i cupen – 12 357 som såg finalen mot Helsingborgs IF på Söderstadion 2010.

För Häcken väntar cupfinal mot Malmö FF den 5 maj. Hammarby tar härnäst emot iranska storklubben Esteghlal i en träningsmatch hemma på Tele2 Arena på långfredagen, med avspark klockan 15.