Drömväder för bräda på Söder

Mauritz Armfeldt åker snowboard längs Söders gator.
Mauritz Armfeldt åker snowboard längs Söders gator.
Snön innebär inte bara problem, man kan även ta tillfället i akt till en snowbaordtur i stan. Något som kollegorna Mauritz Armfeldt och Lena Sahlberg gjorde när snön vräkte ned som mest.

När snön låg som bäst över Stockholms gator i går onsdag tog Mauritz Armfleldt och Lena Sahlberg brädan för en snowboardtur, något som fångades redan i går på film av Mitt i.

– Vi pratade om det redan på tisdagskvällen att vi skulle göra det om vädret höll i sig, och det gjorde det verkligen. Det var drömväder! Folk blev jätteglada och det blev lite folkfest, berättar Lena Sahlberg som filmade när kollegan och vännen Mauritz Armfeldt åkte snowboard efter en bil på Södermalms gator.

– Vi åkte runt i en och en halv timme ungefär på söder och i dag har vi åkt vid Hammarby sjöstad och filmat. Men det var i dag var det blötaste laget, det var så det precis fullsizergick tack vare att det inte var plogat.

Men snowboardåket var inte bara för nöjet, utan är tänkt att göra nytta till en reklamfilm för Lemon bars afterskifest på Kungsholmen.

– Vi ska ha en afterskifest så då var det här en bra och kul uppladdning, alla vi som var med på det brukar hitta på lite sådana här jippon. Vi har inte åkt snowboard bakom bil innan men döremot longboard på sommaren, men det har folk inte blivit lika glada av, avslutar Lena Sahlberg.