Dronjak (M): skip-stop inte infört i Huddinge

De styrande tycker inte att man ska blanda ihop pendelstrul med skip-stop.
De styrande tycker inte att man ska blanda ihop pendelstrul med skip-stop.
Socialdemokraterna efterfrågade i dag att politikerna i kommunen går samman och agerar mot landstingets skip-stop-trafik. Märkligt, tycker de styrande politikerna, när detta ännu inte påverkar Huddingeborna.

Mitt i skrev tidigare i dag att Socialdemokraterna i kommunen efterfrågar att partierna i kommunstyrelsen går samman och kräver en förändring av landstingets pendelpolitik.

De styrande politikerna reagerar starkt på Socialdemokraternas kritik av skip-stop-trafiken, eftersom den ännu inte har slagit igenom i Huddinge.

– Det är lite konstigt att tro att problemen med pendeltågen har med skip-stop att göra, när det inte har införts i Huddinge ännu. Vi ska också komma ihåg att Huddinge verkligen är en av vinnarna i det stora hela, med 385 extra avgångar till våra stationer varje vecka. Men då gäller det också att tågen kommer i tid och fungerar, säger Daniel Dronjak, (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge.

Han håller med om att situationen för pendelresenärerna måste bli bättre, och för gärna fram synpunkter tillsammans med oppositionen. Han menar dock att kritiken ska riktas mot Trafikverket, som ansvarar för de växelfel och signalfel som drabbat pendlarna under hösten.

– Den som är ansvarig för spåren har stått för 90 procent av stoppen vi haft i pendeltågstrafiken under hösten. Merparten av ansvaret ligger alltså på staten och regeringen som leder Trafikverket, säger Daniel Dronjak, (M).

Kommunalrådet Malin Danielsson, (L), lyfter också fram att den nya tidtabellen, tvärtemot vad Sara Heelge Vikmång säger i sitt pressmeddelande, inte innebär några försämringar för Skogås och Trångsund.

– Jag tycker att det är otroligt tråkigt att underblåsa folks oro för att pendeltågstrafiken inte ska fungera. Det har faktiskt blivit fler avgångar från Skogås och Trångsund jämfört med tidigare, allt annat är faktiskt inte sant. Stuvsta kan man inte ens uttala sig om i dagsläget. Om vi ska göra en gemensam sak vill vi påpeka det som inte fungerar på riktigt, säger Malin Danielsson, (L).

Vad gäller skip-stop säger de båda kommunalråden att de ska fortsätta att arbeta för att Stuvsta ska få behålla sina åtta avgångar i rusningstrafik.