ANNONS

Dronjak om AKB:s avgång: ”känner en lättnad”

Daniel Dronjak, (M).
Daniel Dronjak, (M).
Under torsdagsförmiddagen meddelade Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra att hon avgår, efter att flera kommunalråd krävt det. En av dem är Huddinges kommunstyrelseordförande Daniel Dronjak, (M), som nu ser hoppas på en lugnare tid.
ANNONS

Tidigare i veckan kunde Mitt i Huddinge berätta att kommunstyrelseordförande Daniel Dronjak, (M), i likhet med flera moderata kommunalråd i Stockholm, tyckte att Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra borde avgå.

Tidigare i dag, torsdag, meddelade Kinberg Batra sin avgång. Daniel Dronjak satt i möte med ett arbetsutskott när han nåddes av nyheten via ett sms.

– Jag känner en lättnad och tror att det här innebär att vi får chansen till en nystart för partiet, som vi så väl behöver, med ett nytt ledarskap vid rodret. Det har varit en turbulent tid som varit ganska jobbig och jag ser en lugnare tid framför mig då vi får chansen att prata om den politik som påverkar människor istället för personfrågor och taktiska diskussioner, säger Daniel Dronjak, (M).

Har du någon som du själv önskar ska ta över partiledarposten?

– Det har jag men jag tycker det är fel av mig att spekulera i den frågan. Nu tycker jag att man ska låta valberedningen ska få jobba lugn och ro med det här. Jag har en favorit men väljer att inte lägga mig i den frågan utan konstaterar att vi har flera goda kandidater, säger Daniel Dronjak, (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.