Drop in-vigsel nyhet på Huddingedagarna

På lördag ska gangnamstyle-dansare sätta kommunen i gungning när Huddingedagarna ­arrangeras i Sjödals­parken. Nytt för i år är drop in-vigseln på lördagen.

– Vi ville förnya oss lite, säger projektledaren ­Carin Löthwall.

Huddingedagarna startade 1993 och kommunen har sedan dess arrangerat evenemanget. Sedan 2012 har blues- och jazzfestivalen varit en del av Huddinge.

I år ska bland annat de kända tv-profilerna Daniel Kamwendo och Yankho Live samt gangnamstyle-dansare underhålla besökarna.

Publikrekord vågar Carin Löthwall inte riktigt tro på.

– Evenemanget är så väderberoende. Förra året hade vi fantastiskt väder och då kom cirka 15 000 besökare. Regnar det blir det betydligt färre, säger Carin Löthwall.

Redan klockan 10 ska 75–80 utställare från olika företag, föreningar och politiska partier stå i parken.

– Vi har en del barnaktiviteter som ponnyridning, hunduppvisning och klättervägg. Samtidigt kommer Daniel och Yankho Live att vara på scenen och bjuda på en show för alla.

Den som vill kan också lämna in sin cykel för lagning hos ett cykelföretag som ska finnas på plats.

När Carin Löthwall började planera årets Huddingedagar ville hon tillföra något nytt och roligt. Vilket resulterade i drop in-vigsel mellan klockan 12 och 16.

– Vi har fått många samtal om det och vi tror att det finns ett intresse. Jag hoppas att det finns några som vill viga sig på lördag, det skulle vara kul, säger hon.

För den som bor i Huddinge är vigseln kostnadsfri, men att bara dyka upp går inte. De blivande brudparen måste ha med sig ett giltigt vigselintyg och en giltig hindersprövning.

– Det är inte direkt som i Las ­Vegas, säger Carin Löthwall.

I samband med Huddingedagarna arrangeras Jazz- och bluesfestivalen i Sjödalsparken. Festivalen börjar redan på fredag och pågår till lördag.

– Sedan 2012 har vi haft Huddingedagarna tillsammans med jazz- och bluesfestivalen. En känd artist som dyker upp är Louise Hoffsten, säger Carin Löthwall.

Fakta

Det här händer på lördag:

Under Huddingedagarna blir det utställningar, loppmarknad, hunduppvisning, prova på-judo och flera andra aktiviteter.

Även vaccinering mot TBE kommer att erbjudas i parken.

Evenemanget är kostnadsfritt och pågår klockan 10–16. Mer information finns på kommunens hemsida.

Källa: Huddinge kommun