ANNONS

Hon vill ha Östlig förbindelse – bättre väg för Värmdö och Nacka

Värmdöleden och Ida Drougge (M)
Stockholm saknar en komplett ringled. Därför vill riksdagsledamoten Ida Drougge (M) att Östlig förbindelse byggs.
Riksdagsledamoten Ida Drougge (M) vill ha bättre förbindelser för Nacka och Värmdö och väcka liv i vägprojektet Östlig förbindelse.
– Faktum är att stockholmare i dag tillbringar mer tid i bilkö än vad de har semester, säger hon.
ANNONS

Östlig förbindelse, en motorvägstunnel som skulle knyta ihop Norra och Södra länken, utreddes för att förbättra kommunikationerna i Stockholms östra del – Nacka, Värmdö, Lidingö och Stockholm. Men projektet ryms inte i de trafiksatsningar om 700 miljarder kronor som regeringen vill göra fram till 2029. Och förra hösten kom Alliansen och Miljöpartiet i Stockholms stad överens om att lägga projektet på is de kommande fyra åren

”Dämpad tillväxt”

Nu har riksdagsledamoten Ida Drougge (M) från Lidingö lämnat in en motion till riksdagen om att väcka liv i planerna.

”Att överge och straffa Stockholm med allt längre bilköer, med bussar som kör fast i trafikstockning och med dämpad tillväxt skapar inte incitament att bidra till Sveriges utveckling”, skriver hon i motionen.

Moderaterna vill göra det möjligt för bilförare att undvika City.

”En Östlig förbindelse skulle innebära att Stockholm får en komplett ringled runt de centrala delarna som de flesta andra av världens storstäder”, skriver Moderaterna i ett pressmeddelande.

”Bilkö är en ofrivillig fritidssysselsättning”

Efter en rapport i våras om att Stockholm har värst bilköer i Norden krävde även Nackas kommunalråd Mats Gerdau (M) och Värmdös kommunalråd Deshira Flankör (M) att Östlig förbindelse byggs.

”Trafikinfarkten blir en bromskloss för både länets men också hela landets tillväxt”, skrev Mats Gerdau i ett mejl.

– Bilköer är en ofrivillig fritidssysselsättning för många Värmdöbor och jag önskar att jag ägde verktygen för att kunna göra något åt det, sa Deshira Flankör.

ANNONS