Oro att barn ska drunkna på skolgård i Munkmora

Den vattensjuka skolgården till paviljongskolan i Munkmora som är en del av Farstavikens skola Ekedal.
Stora delar av skolgården har avspärrats med stängsel för att skydda barnen.
Vattnet når över stövelkanterna. Föräldrarna är oroliga att barnen ska drunkna på den vattensjuka skolgården vid paviljongskolan i Munkmora. I kväll ska politikerna i Värmdö kommunfullmäktige diskutera frågan.

Barn i åldrarna 6 till 10 från Farstavikens skola Ekedal går sedan i höstas på den provisoriska paviljongskolan i Munkmora. Vattenmassor som inte vill sjunka bort har tvingat skolan att stänga av stora delar av skolgården. Föräldrarna är oroliga och skrev i torsdags ett brev till kommunledningen.

Vi föräldrar har i samband med höstens regn och vinterns snösmältning kunnat se hur vattenansamlingarna vuxit över i stort sett hela skolgården. Stängsling har gjorts men i en ojämn kamp med tillrinningen”, skriver skolans föräldraråd.

”Fara för barnens liv och hälsa”

Föräldrarna konstaterar att ”dränering tycks helt saknas på fastigheten”.

”Vattnet når nu väl över stövelkanterna. Personalen uttrycker oro för om barn med bylsiga kläder ens kan ta sig upp när de trillar i vattnet. Detta gör oss självklart väldigt oroliga. Vattnet utgör en fara för barnens liv och hälsa. Vattnet är nollgradigt, eller nära noll, och vi känner till konsekvensen för exempelvis fötter”, skriver föräldrarna.

Barnen hålls inomhus

Enligt föräldrarådet försöker personalen att hålla barnen inomhus så mycket som möjligt.

”Men tyvärr har vi föräldrar upplevt att vi ändå hämtat dyngsura barn dagligen, blöta in på bara skinnet, upp över låren, med stövlar som inte ens kunnat torkas över en natt.”

Carl Kangas (S), skol- och jobbkommunalråd i opposition i Värmdö kommun på den vattensjuka skolgården till paviljongskolan i Munkmora som är en del av Farstavikens skola Ekedal.

Carl Kangas (S), skol- och jobbkommunalråd i opposition i Värmdö kommun på skolgården till paviljongskolan i Munkmora.

På onsdagskvällens kommunfullmäktige kommer Carl Kangas (S), skolkommunalråd i opposition ta upp frågan med utbildningsnämndens ordförande Cecilia Lindberg (M).

Varför finns det inte fungerande dränering på skolgården till paviljongskolan?”, undrar Carl Kangas.