Min lokala hjälte

Dubbelmord i radhusområde

En man och en kvinna i 75-årsåldern knivskars till döds i sitt eget hem under onsdagskvällen. En man i 35-årsåldern är gripen. Enligt uppgifter i media är det parets son.

Det var vid sextiden på onsdagen som polis larmades till ett radhus i Sollentuna. Inne i bostaden hittade på polisen en avliden man och en svårt skadad kvinna.

Kvinnan fördes till sjukhus i ambulans. Strax efter åtta på kvällen meddelades att även hon avlidit.

En misstänkt gärningsman greps under kvällen av polis i en skogsdunge i närheten av bostaden. Denne anhölls senare av jouråklagare på sannolika skäl misstänkt för mord.

Den misstänkte är en man i 35-årsåldern. Enligt uppgifter i tidningen Aftonbladet ska han vara son till det mördade paret. Tidigare i år dömdes han till två månaders fängelse för att ha misshandlat sin mamma. I samband med det ska han ha belagts med besöksförbud.

Polisen vill dock inte bekräfta mer än att den anhållna är släkt med offren.

– Det finns ett nära släktförhållande, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Under onsdagskvällen förhördes flera vitten i området. Polisen genomförde en dörrknackning och ett större område spärrades av. Tekniker har påbörjat en undersökning i och omkring parets bostad.

Enligt uppgifter i Aftonbladet ska den misstänkte gärningsmannen ha tagit sig in i huset genom att slå sönder ett fönster på bottenvåningen. Polisen misstänker inte att det finns andra gärningsmän.