ANNONS

Dubbelmördarna fortfarande på fri fot

På lördagen var Medborgarkontoret öppet för samtal och stöd.
På lördagen var Medborgarkontoret öppet för samtal och stöd.
Ingen person har ännu gripits för dubbelmordet i Rinkeby i fredags.
ANNONS

Det dubbelmord som skakade om Rinkebys invånare i fredags har fortfarande ingen gripen och sent på lördagskvällen förstördes de blommor och ljus som ställts utanför kafét för att hedra offren. Enligt Expressen var det unga killar som tryckt ner blommorna i papperskorgen vid 21:30 på lördagen, men under natten har Rinkebyborna gjort i ordning minnesplatsen igen, nu med ljus och blommor som placerats i hjärtform.

Enligt uppgifter till Mitt i så arbetade polisen under lördagen i Tensta -då mordet skulle ha kopplingar dit. Något som varken bekräftas eller dementeras av polisens informatör Towe Hägg.

– Vi arbetar där som vi behövs, så arbetar vi, svara hon.

Finns det någon misstänkt gärningsman i nuläget?

– Jag pratar enbart om gripna och aldrig om misstänkta.

De två bröderna, 24 respektive 25 år, som försökte komma undan skottlossningen, men kallblodigt avrättades är kända av polis sedan tidigare. De ska ha flertalet domar på sig men inte vara knutna till något särskilt gäng, säger en poliskälla till DN. Enligt DN kan dödsskjutningen vara en hämndaktion varav en av teorierna är att det kan vara kopplat till mordet på den 16-åring vid Brommaplan och den 19-åring i Bromsten som sköts ihjäl förra sommaren.

Läs mer: Häktade för mord på 16-åring

Läs mer: Ökad polisnärvaro efter dödsskjutningar

Den andra teorin, enligt DN, är att dubbelmordet är ett svar på handgranatsattacken i Solna i onsdags. Personen som utsattes för attacken har varit misstänkt för att skjutit ner fyra personer i Tensta 2013.

ANNONS

Stadsdelsnämndens ordförande Mia Päärni (S) pratade med Rinkebyborna under lördagen. Mitt i träffade henne på Rinkeby torg där hon sammanfattar det som ”en tung dag.”

– En sådan här dag tappar den mest optimistiska hoppet.

Läs mer: Mia Päärni (s) efter dubbelmorden: En tung dag

Läs mer: 16 mord på ett och ett halvt år

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.