Dubbelmordet i Kista: Livstidsdom överklagad

Här på Själlandsgatan mördades de två personerna i bilen.
Här på Själlandsgatan mördades de två personerna i bilen.
En 30-årig man dömdes till livstid för dubbelmordet i Kista.
Nu har mannens advokat Peter Dahlqvist överklagat domen till Svea hovrätt.
– Polisen har inte utrett alla spår och då kan man inte ge en fällande dom, säger han.

Den 7 november meddelades domen för dubbelmordet i Kista den 8 mars i år, då två personer sköts till döds i en bil som stod parkerad på Själlandsgatan i Kista.

Solna tingsrätt dömde den 30-årige mannen som stod åtalad till livstids fängelse för mord på de två personerna. En av de mördade männen var en ledare för det kriminella nätverket Lejonen. Den andre mannen, som hade anknytning till Husby, var inte medlem i det kriminella nätverket.

30-åringens advokat Peter Dahlqvist har överklagat domen till Svea hovrätt.

Under rättegången och utredningen har 30-åringen nekat till brott. Han hävdar att det är en annan person som avlossade skotten. Solna tingsrätt tror inte på mannens förklaring om att ytterliga en person kom till bilen och avlossade skotten.

I överklagandet skriver 30-åringens advokat Peter Dahlqvist att hans klient har förnekat handlingarna och att tingsrättens dom vilar på felaktig bevisföring.

– Det finns vittnesuppgifter om en person som försvann i en silverfärgad bil från platsen, som inte har utretts ordentligt, säger Peter Dahlqvist, som hoppas på att Svea hovrätt tar upp målet igen i januari.