ANNONS

Dubbelmordet: misstänkt svårt psykiskt sjuk

Avspärrningar vid brottsplatsen juli 2016.
Avspärrningar vid brottsplatsen juli 2016.
En 39-årig man har suttit häktad sen juli 2016 misstänkt för mordet på ett par i 75-årsåldern – hans föräldrar. Enligt det rättsmedicinska utlåtandet har mannen en allvarlig störning.
ANNONS

Det var i slutet av juli 2016 som den då 38 år gamla mannen, enligt åtalet, ska ha begett sig till sina 75-åriga föräldrars hem i Sollentuna och mördat dem med en kniv. Mannen ska enligt förundersökningen ha brutit sig in genom ett fönster.

Dubbelmordet: misstänkt svårt psykiskt sjuk

Allavarligt psykisk sjuk

Tidigare under året hade mannen dömts till två månaders fängelse för att ha misshandlat sin mamma och därefter förlagts med besöksförbud.

Huvudförhandlingarna i Attunda tingsrätt avslutades under torsdagseftermiddagen och domen i målet väntas nästa vecka. Idag presenterades resultatet av den rättspsykiatriska undersökningen som konstaterat att mannen har en allvarliga psykisk störning.

Enligt utlåtandet ska han ha utfört det misstänkta dådet under påverkan av den allvarliga psykiska störningen. Han ska vara i behov av psykisk vård med frihetberövande då det finns risk för återfall till allvarlig brottslighet.

Kidnappade sonen

Den mördade mannens hittades utanför parets hem av vittnen. Polisen hittade kvinnan inne i hemmet och senare på kvällen avled hon av skadorna på sjukhuset.

Samma dag som den misstänkta mannen ska ha begått mordet ska han ha fört bort sin son mot sonens vilja. Han åtalas för olaga frihetsberövande av sonen och även för misshandel och stöld för andra gärningar samma dag.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.