Förseningar på pendeln efter dubbla stopp

Trängsel på tåget mot Södertälje.
Trängsel på pendeltåget mot Södertälje.
Ett elfel vid Flemingsberg i Huddinge orsakar förseningar i pendeltågstrafiken under eftermiddagen.
Redan i morse började strulet med ett växelfel utanför Knivsta. Där är prognosen att felet kan vara helt åtgärdat först i morgon bitti.

Pendeltågsresenärerna kan vänta sig förseningar under eftermiddagsrusningen efter dubbla stopp på tisdagen.

Sedan tidigt i morse har ett växelfel i Myrbacken utanför Knivsta påverkat trafiken mellan Stockholm och Uppsala.

På förmiddagen inträffade ett elfel i Flemingsberg, som beror på en nedriven kontaktledning. Pendeltågstrafiken från Södertälje mot Märsta/Uppsala påverkades och fick vända i Tumba, vilket enligt Trafikverket har medfört vissa förseningar under dagen. Fjärrtåg och regionaltåg kan köra som vanligt.

– Jag har ingen prognos för när de kan laga det här elfelet. Reparatörer är på plats sedan en tid, säger Pär Aronsson, presskommunikatör vid Trafikverket, strax efter 15-tiden.

Vid 16-tiden uppgav SL på sin hemsida att trafiken är igång igen mellan Flemingsberg och Tumba. På sträckan Tumba- Älvsjö är trafiken reducerad och tågen avgår var 15 minut.

Ersättningsbussar till Tumba

SL har under dagen satt in ersättningsbussar till Tullinge och Tumba.

– I Flemingsberg och Tumba gjorde man väldigt tidigt bedömningen att det kommer ta lite tid att åtgärda, så där har det rullat bussar hela dagen, säger Alexander Krajisnik, presskommunikatör vid SL.

Växelfelet löst först imorgon

När det gäller växelfelet utanför Knivsta beräknar Trafikverket att problemet ska vara helt löst först i morgon, onsdag.

– Där har man en prognos på 05.00 i morgon bitti, så när morgontrafiken drar igång beräknar man ha kunnat åtgärda det. Man kör med enkelspårsdrift mellan Märsta och Knivsta, så då kan det bli lite köer när tågen ska släppa fram varandra, säger Pär Aronsson.

På linje 40 mellan Uppsala och Stockholm City kan resenärerna räkna med vissa förseningar.

– Trafiken rullar men vi kör endast på ett spår så det blir lite följdförseningar på uppemot tio minuter, säger Alexander Krajisnik vid SL.