Dumpad man satte eld på sin egen bil

Flickvännens ömma låga hade slocknat. Det gjorde den 35-årige mannen så förtvivlad att han en kväll i oktober förra året körde till hennes arbetsplats i närheten av Hötorget. Han parkerade bilen på Apelbergsgatan och ringde till henne. Hon gick med på att prata en stund i bilen men gick sedan tillbaka till jobbet.

35-åringen har uppgett att han efter samtalet var så knäckt att han inte ville leva. Han satt kvar i bilen och började tända eld på lösa pappersbitar. De tog fyr snabbare än han tänkt sig, elden spred sig och i panik lämnade han fordonet.

I förhör säger han att han först ville försöka släcka branden men att han insåg att det inte gick. I stället gick han därifrån och irrade sedan planlöst omkring på gatan. Han var så uppriven att han ringde sin syster som kom och körde honom till psyket.

Men därmed var historien inte slut. Vittnen kallade på brandkår, och Johannes brandmän kunde redan efter sex minuter släcka branden. Vilket var tur, eftersom bilen stod parkerad på baksidan av McDonalds-restaurangen vid Hötorget.

Innanför de sex fönster som fanns där bilen stod parkerad fanns ett torrlager med bland annat olika förpackningar. Om de hade fattat eld hade risken för brand och rökspridning i resten av fastigheten varit stor, vilket hade kunnat innebära fara för såväl anställda som gäster.

35-åringen har nu dömts för mordbrand. Han får skyddstillsyn och måste betala skadestånd för de lyckligtvis ringa brandskador som hann uppstå på fasaden.

35-åringen var så knäckt att han inte ville leva. Han satt kvar i bilen och tände eld på lösa pappersbitar.