Dumplings och deli ska mätta centrumkunder

Farsta Deli/Tapas är en av nyheterna i centrum.
Farsta Deli/Tapas är en av nyheterna i centrum.
Deli, dumplings, sushi och sallad.

Efter ombyggnad av gallerians nedre plan har centrumledningen valt att satsa hårt på mat.

Tanken är att det ska kännas som en kombination av saluhall och foodcourt.

Senaste månaden har sex ät- och drickbara nyheter öppnat i Farsta centrum: En salladsbar, en kombinerad deli och tapasbar, en dumplingrestaurang, ett sushiställe, en kaffe- och tehandel och en butik med torkad frukt och nötter.

De matiga nyheterna är en medveten satsning från centrumledningen.

– Vi ser en tydlig trend och det är att mat, kaféer och restauranger tar en allt större andel av försäljningen. Det finns en efterfrågan, säger Thomas Levander, marknadsområdeschef i Farsta centrum.

Det är ombyggnaden av nedre plan vid Coop och Systembolaget som har gjort satsningen möjlig.

– Genom en kombination av vakanser efter Onoff och Expert och en del tomma lagerytor kunde vi göra om nedre planet och då valde vi mat som huvudtema. Tanken är att det ska kännas som en kombination av saluhall och foodcourt.

De båda nyheter som centrumledningen själv lyfter fram i sitt pressmeddelande är Farsta Deli/Tapas och dumplingrestaurangen Beijing8, som för första gången öppnar i galleriamiljö.

Deli och dumplings – vill Farsta centrum bli ner likt innerstan?

– Nej det skulle jag inte säga. Men folk tenderar att underskatta Farsta lite grann. Vi har en väldigt bred kundkrets här och då vill vi att det ska finnas något för alla.