Dumpning av snö förstör pulkabacke

Barnens pulkabacke mellan Mälarhöjden och Bredäng är tipp- plats för snö även i vinter.

I förra veckan var nedre delen av backen avskuren av en snövall.

– Det sabbar för alla ungar som bor här, det finns ingen annan backe i närheten, säger en tvåbarnspappa ­irriterat.

Pulkabacken finns i området vid Slättgårdsvägen-Bredängsvägen och ligger nära flera förskolor, fritids och förskolor.

Hit kommer barn från Mälarhöjden, Västertorp, Sätra och Bredäng för att åka pulka, snowracer och skidor. Men för tredje året i rad så krockar alltså pulkabacken med kommunens beslut att använda området som tipplats för snömassorna.

– De har lagt en hel rad med lass här, men det finns inga avspärrningar överhuvud taget. Det här räknas ju nästan som byggarbetsplats, så jag förstår inte hur man kan ha det så. Precis vid övergångsstället där alla skolbarn går, där är infarten för stora lastbilar. Det är helt vansinnigt, säger tvåbarnspappan.

Den nedre delen av backen var så sent som i onsdags avskuren av en snövall.

– Jag förstår inte varför de måste blockera en så stor del av backens stoppsträcka med vallar när de ändå har andra ytor att lägga snön på, säger trebarnsmamman Karin Olsson.

Mats Freij, informationschef på trafikkontoret, ­betonar att kontoret vill att det ska gå att åka pulka där – och hävdar att det måste vara någon annan än kommunen som lagt upp snön i backen.

Det låter märkligt?

– Ja, men enligt de uppgifter jag fått har staden inte tippat just där.

Förra tisdagen skulle skyddsstängsel finnas på plats, enligt Mats Freij. När Lokaltidningen passerade området i onsdags saknades de fortfarande.