ANNONS

Dumpning tvingar Råckstas återvinning att flytta

Så här har det tidigare sett ut vid återvinningen i Råcksta.
Så här har det sett ut vid återvinningen i Råcksta.
Gång på gång har sopor dumpats vid återvinningsstationen nära Råcksta t-banestation. Nu har staden tröttnat och sagt upp stationen, som flyttas till en annan plats.
ANNONS

Proppfyllda kärl och avfall som dumpas utanför dem har varit ett återkommande problem i flera år vid återvinningen i Råcksta.

– Dumpningar är tyvärr ganska vanligt, men att det är så här stora problem, och dessutom kontinuerligt, hör inte till vanligheterna, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI.

Åtgärden är mycket ovanlig. För egen del har hon under sina fem år som regionchef bara vid ett tillfälle tagit beslut om att stänga en station på grund av dumpning. I det här fallet är det Stockholms stad som tagit beslutet efter återkommande problem.

– De här återvinningsstationerna är bara till för hushållens förpackningar och tidningar, men tyvärr förekommer en hel del annat. Förmodligen har även mindre verksamheter åkt dit och fyllt på behållarna så att det blir fullt, säger Annika Ahlberg.

Nästa torsdag, den 17 januari, flyttas behållarna till en ny plats cirka 250 meter bort på Jämtlandsgatan, närmare Bergslagsvägen och i närheten av den transformatorstation som finns där.

Finns det någon garanti för att det blir bättre på den nya platsen?

– Nej, det gör det inte. Vi får se om det fungerar på den nya platsen. Annars åker den bort och då finns det ingen återvinning kvar i Råcksta.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.