Abit Dundar (L): ”En förbättring för barnen”

abit dundar förskola
Abit Dundar (L) ordförande i stadsdelsnämnden.
Lokalen med öppna och allmänna förskola i Axelsberg ska rivas. I stället ska barnen erbjudas plats i vanlig förskola, närmare hemmet, enligt stadsdelsnämndens ordförande Abit Dundar (L).
– Det är en förbättring för barnen.

Över 500 nya lägenheter planeras längs Selmedalsvägen i Axelsberg. Mitt i det planerade området ligger lokalen där öppna förskolan och allmänna förskolan håller till.

– Den kommer att rivas, säger Abit Dundar (L) ordförande i Hägersten-Liljholmens stadsdelsnämnd.

”Vi uppfyller platsgarantin”

Allmänna förskolan innebär att barn från tre år har rätt till tre timmars förskola per dag utan kostnad.

– De barnen har fysiskt gått på öppna förskolan, men i alla andra stadsdelar erbjuder man plats i vanlig förskola där barnen bor. Barnen kommer att erbjudas plats där de bor, närmare kompisar och grannar.

Hur ska de få plats, det är ju långa kötider till förskolorna i stadsdelen?

– Vi uppfyller platsgarantin. Alla får plats.

Alla barn ska få samma innehåll på förskolan

Att inte ha en särskild enhet för allmän förskola handlar om att integrera barnen i den vanliga förskoleverksamheten, enligt Abit Dundar.

– Det ska vara samma innehåll för alla barn. Det här är en pedagogisk möjlighet. Politiskt ser vi inte en försämring, det här är en förbättring för barnen.

Abit Dundar tycker att informationen till föräldrarna har varit bra.

– Det var ett par föräldrar på vårt senaste möte i stadsdelsnämnden som inte gillade det här. Men vi är beroende av yttre faktorer och förvaltningen har planerat det här i god tid. Men det är alltid så att man har olika bilder av saker.