ANNONS

Dunkin’ Donuts i konkurs – lämnar Vasastan

Dunkin' Donuts stänger i Stockholm, här i Gallerian
Den stängda butiken i Gallerian. Helt tom på munkar.
Dunkin' Donuts i Sverige har försatts i konkurs och stängt ner alla sina butiker, bland annat på Sveavägen och i Gallerian.
– Munkar är kanske inte vår grej här i Sverige. Vi vill ha zucchinipasta, stekt kyckling och på sin höjd ett hårdkokt ägg, säger förbipasserande Gallerian-besökaren Victor Axelsson.
ANNONS

När Dunkin’ Donuts öppnade i Täby 2014 var köerna galet långa. Kunder och nyfikna stockholmare stod timtals i kö för att köpa de välkända amerikanska munkarna. När kedjan öppnade sin shop i Skärholmen 2015 var lokala dietister oroliga för barnfetma då området är ett av högst förekommande av fetma.

Men nu – fyra år senare – stänger de ner alla sina affärer. Anledningen är att de helt enkelt inte sålde tillräckligt med munkar.

I Vasastan/Norrmalm har de två butikerna i Gallerian och på Sveavägen stängt. Grannar fick beskedet om konkursen i slutet av förra veckan.

 

Dunkin' Donuts stänger i Stockholm, här i Gallerian

 

Victor Axelsson stannar till när han ser skylten om den stängda butiken i Gallerian.

ANNONS

– Jag blev lite chockad när jag såg att de stängt. Dunkin’ Donuts liksom, trodde det gick bra för dem. Men munkar är kanske inte vår grej här i Sverige. Vi vill ha zucchinipasta, stekt kyckling och på sin höjd ett hårdkokt ägg.

Dunkin’ Donuts i Stockholm hade vid stängningen butiker på Fridhemsplan, Sveavägen, i Gallerian på Hamngatan samt i Skärholmen, Täby och Kista.

I butiken vid Fridhemsplan är det tomt. Foto: Wilhelm Jaresand.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.