Dunkin’ Donuts stänger i Kista

Dunkin' donuts, Kista
Munkbutiken i Kista galleria har stängt.
Den amerikanska kedjan Dunkin' Donuts i Sverige har försatts i konkurs och stängt ner alla sina butiker i Stockholm, bland andra den i Kista galleria.

När Dunkin’ Donuts öppnade i Täby 2014 var köerna galet långa. Kunder och nyfikna stockholmare stod timtals i kö för att köpa de välkända amerikanska munkarna. När kedjan öppnade sin shop i Skärholmen 2015 var lokala dietister oroliga för barnfetma då området är ett av högst förekommande av fetma.

Men nu – fyra år senare – stänger de ner alla sina affärer. Anledningen är att de helt enkelt inte sålde tillräckligt med munkar.

Victor Axelsson stannar till när han ser skylten om den stängda butiken i Gallerian.

– Jag blev lite chockad när jag såg att de stängt. Dunkin’ Donuts liksom, trodde det gick bra för dem. Men munkar är kanske inte vår grej här i Sverige. Vi vill ha zucchinipasta, stekt kyckling och på sin höjd ett hårdkokt ägg.

Dunkin' Donuts stänger i Stockholm, här i Gallerian

Butiken på St. Eriksgatan vid Fridhemsplan gapar på tisdagen tom.

En anställd på Webhallen som delar lokal med Dunkin’ Donuts säger att de nåddes av beskedet redan i torsdags förra veckan.

– Det kom som en blixt från klar himmel, men det gör det väl alltid vid konkurser, säger den anställde.

I butiken vid Fridhemsplan är det tomt. Foto: Wilhelm Jaresand.

Dunkin’ Donuts i Stockholm hade vid stängningen butiker på Fridhemsplan, Sveavägen, i Gallerian på Hamngatan samt i Skärholmen, Täby och Kista.