ANNONS

Duvboelever kan flyttas till Ekbacken

Duvboskolan.
Duvboskolan.
Den segdragna frågan om Duvboskolans utbyggnad fortsätter. Några årskurser kan flyttas till äldreboendet Ekbacken.
ANNONS

110 miljoner kronor skulle det kosta att bygga om ett av husen på Ekbacken till en skola för 350 elever, det visar en ny utredning. Huset töms 2017 när det nuvarande äldreboendet flyttar ut. Ett förslag från den politiska majoriteten är att då flytta vissa årskurser på Duvboskolan till lokalerna på Ekbacken.

– Vi ser det som en kostnadseffektiv lösning, säger kommunstyrelsens ordförande Mikael T Eriksson (M).

Stadsledningskontoret anser dock att det är bättre att flytta på hela Duvboskolan än att dela upp verksamheten i två, av kostnadsskäl. Men det är inte aktuellt, enligt Mikael T Eriksson.

– Det är deras bedömning. Duvboskolan är en väldigt populär skola och vi är tydliga med att den kommer att vara kvar, den är på intet sätt hotad, säger han.

Stort söktryck och inflyttning kräver fler skolplatser i området. Det ska ses över om fler lokaler på Ekbacken kan omvandlas till skola, förutsatt att äldreboendet förläggs på annan plats. En skola på Duvmossen kan också bli aktuellt, men först när den förorenade marken sanerats, det kan dröja till 2020.

I vår ska beslut tas i frågan om utbyggnaden av Duvboskolan som dragits i långbänk sedan en planerad utbyggnad stoppades.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.