Dyra hus lockar mest

Det hetaste bostads­objektet i kommunen är en gård på 2,5 hektar i Håbo-Tibble med utropspriset 7,5 miljoner kronor.

Det visar statistik från Hemnet över de mest klickade annonserna i Upplands-Bro.

788 klick på en vecka, 2 070 efter tio dagar. Det är facit för den 186 kvadratmeter stora fastigheten med tillhörande mark under början av september.

– Jag tror att det som lockar är att det är husdrömmen för många och priset gör att man blir nyfiken. Gården ligger ganska nära stan, vilket också gör det överkomligt, säger Marie-Louise Lindgren, fastighetsmäklare vid Svenska Mäklarhuset Kungsängen.

Enligt Moa Jegers, pressansvarig på Hemnet, finns det flera anledningar till att en viss typ av annons söks upp av många.

– Bostäder med höga priser får många klick eftersom flera användare inspirationssurfar och sorterar på dyrast först.

Andra lockande faktorer är att ett objekt har ett relativt lågt pris i ett eftertraktat område, eller att det fått stor spridning i sociala medier.

Enligt statistiken från Hemnet har söktrycket på annonser i kommunen ökat. I augusti hade 5 309 personer klickat sig fram till olika objekt i området, jämfört med 4 717 samma period förra året. Det är en ökning på 12 procent.

Mäklaren Marie-Louise Lindgren tror att attraktionskraften bland annat ligger i att man får mycket för pengarna, i jämförelse med kommuner närmare stan.

– Man får ett lantligt boende, nära Stockholm som också ligger jättebra till om man ska till Arlanda. Till exempel är radhus i Brunna och Lillsjöområdet populära, säger hon.

Den näst mest klickade annonsen i kommunen är en villa med sex rum i Kungsängen.

Fastighetsmäklaren Nina Strange, som arbetar vid HusmanHagberg i Upplands-Bro, tror att det främst är det centrala läget som lockar.

– Det är nära till Kungsängen men har ändå ett lummigt läge. Sedan tror jag att man tittar på storleken på huset, som har en totalyta på 230 kvadratmeter.

Hon tycker att det märks tydligt att Upplands-Bro blivit mer attraktivt de senaste åren.

– Det är betydligt fler som söker sig hit och priserna har gått upp. Trenden består av att man får mer yta för pengarna och man köper sig lyxen att unna sig stora ytor.

Mäklaren Marie-Louise Lindgren visar gården i Håbo-Tibble som fick 788 klick på Hemnet på en vecka och därmed var det populäraste objektet i Upplands-Bro. Utropspriset är 7,5 miljoner kronor.