ANNONS

Dyra studentlyor redan uthyrda

Maria Verbitskaya är nöjd med lägenheten i Bredäng.
Maria Verbitskaya är nöjd med lägenheten i Bredäng.
Nu har de första flyttat in i studentbostäderna på Frimurarvägen i Bredäng – där hyrorna är högre än i Skatteskrapan på Södermalm.

– Jag tror inte det passar unga ensamma studenter som vill bo billigt i korridor, säger Maria Verbitskaya.
ANNONS

Alla kartonger är inte uppackade och Maria Verbitskaya och hennes sambo klurar fortfarande på hur en del saker ska placeras i tvårummaren på 43 kvadratmeter.

– Allt är vitt och oanvänt. Det är skönt att bo i nyproduktion, ett nytt område och en ny tid. Det känns bra, säger Maria.

De har lämnat en dyr andrahandslägenhet som de delade med en bekant i Upplands Väsby. När hon kom in på yrkeshögskolans utbildning för it-projektledare dök möjlighet upp att söka ny bostad som student. Och drygt 8000 kronor i månaden i hyra avskräckte inte.

– Jag jobbar en del vid sidan om studierna och min sambo jobbar heltid. Vi har räknat på det och tänker spara till en annan bostad efter studietiden, säger hon.

Sammantaget handlar det om 202 lägenheter som Stena Fastigheter uppför på Frimurarvägen i Bredäng nu hyr ut, varav 154 studentbostäder. Uthyrning sker löpande och allt som är klart är redan uthyrt. Detta trots höga hyror på mellan 5 499 – 9117 kronor för de små lägenheterna, vilket i vissa fall bräcker nivåerna för studentlägenheter i Skatteskrapan på Södermalm.

Lokaltidningen Mitt i berättade i augusti att Stockholms studentkårers centralorganisation anser att hyrorna är orimliga. Byggherren uppgav då att de gjort en marknadsbedömning och att hyrorna blir högre i nyproduktion.

Maria Verbitskaya tror inte boendet passar alla studenter.

– Jag tror inte det passar unga ensamma studenter som vill bo billigt i korridor.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.