ANNONS

Det ska bli dyrare att parkera i Väsby

Roland Storm (VB) kan i dagsläget inte svara på hur stor höjningen blir.
Roland Storm (VB) kan i dagsläget inte svara på hur stor höjningen blir.
Upplands Väsby växer och med det väntas antalet fordon öka i kommunen. Nu vill Väsbyalliansen höja parkeringsavgifterna för att öka framkomligheten i kommunens centrala delar.
– När höjningen kommer och till vilket belopp ska tjänstemän utreda först, säger Roland Storm (VB).
ANNONS

I december klubbade kommunfullmäktige Väsbyalliansens budget. I den framgår att styret vill höja parkeringsavgifterna. Men med hur mycket, och när, är ännu oklart.

– Inget beslut om hur stor avgiftshöjningen ska vara är fattat. När höjningen kommer och till vilket belopp ska tjänstemän utreda först, säger Roland Storm (VB), ordförande i Teknik- och fastighetsutskottet.

Ska öka framkomligheten i Väsby

Syftet med de höjda parkeringsavgifterna är att få en högre omsättning på parkeringsplatserna och därmed öka tillgängligheten i kommunens centrala delar, berättar Roland Storm.

– Ett högre avgiftsbelopp ger ökad framkomlighet då fordon tenderar att parkera en kortare tid ju högre avgiften är. Det ökar rörligheten och möjligheten att hitta parkeringsplats för att uträtta ärenden till butiker etcetera.

Det finns inget tak för hur höga parkeringsavgifterna får vara och intäkterna får fritt användas för vilket ändamål som helst. Hur stort tillskottet till kommunkassan blir till följd av höjningen kan Roland Storm inte svara på.

– Det beror på hur stor höjningen blir, säger Roland Storm.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.