ANNONS

Dyrt att stänga Solvalla camping

I vintras stängdes Solvalla camping. Stängningen har hittills kostat stadsdelsnämnden 2,5 miljoner kronor.
ANNONS

I januari stängdes Solvalla camping. Där bodde under många år människor med olika former av psykiska problem, missbruk och skulder.

Området ska användas till nya bostäder och till utbyggnaden av tvärbanan. Därför vräktes de personer som bodde där, totalt runt 60 personer.

Marken tillhör Stockholms stad och det blev Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning som fick ansvaret att hjälpa de människor som inte hade möjlighet att skaffa sig bostad på något annat ställe.

Totalt ansvarar stadsdelen för 20 personer som tidigare bodde på campingen. Kostnaden för det är ungefär 2 miljoner kronor – och inget som nämnden hade räknat med i budgeten. Personerna var nämligen inte folkbokförda i stadsdelen.

Dessutom kostade det pengar att avhysa personerna från campingen och att städa upp efteråt. Den notan landade på ungefär 500 000 kronor.

För att få ihop budgeten ansöker nu förvaltningen om 2,5 miljoner kronor extra hos kommunstyrelsen. I tjänsteutlåtandet står att de 20 personerna i princip helt saknar egna möjligheter att ordna med egen bostad och att de har stora behov av stöd till följd av missbruk och psykisk ohälsa.