E-type tar över på Dalarö skans

Nu blir Martin ”E-type” Eriksson skärgårdskrögare. I höst tar han över Dalarö skans utanför Dalarö och Matmagasinet på Fjäderholmarna.

– Till jul bygger vi upp ett stort vikingatält på Fjäderholmarna och kör julbord, säger han.

Martin Eriksson driver sedan tidigare vikingarestaurangen Aifur i Gamla stan.

– Aifur gått väldigt bra och jag har inte tagit ut några pengar. Nu dök de här två möjligheterna upp och jag älskar skärgården, så det här blir en sorts 50-årspresent till mig själv, säger han.

Den 1 oktober tar han över verksamheten i den gamla fästningsön Dalarö skans, vars äldsta delar är från 1623. Den fungerar sedan länge som festvåning, populär för bröllop.

– Det är en av de vackraste platserna där jag har varit på bröllop i mitt liv. Jag skulle vilja bättra på mystiken kring borgen, förädla 1600-talskänslan med flaggspel och historiska möbler. Det ska vara lite ”Sagan om ringen” att komma dit, säger han.

Den 1 november tar han även över Matmagasinet och den tillhörande dansladan på Fjäderholmarna.

– Det kommer att bli ett Aifur by the sea. Till jul bygger vi upp ett stort vikingatält och kör julbord i vikingatappning, men i vår blir det skärgårdskrog som vanligt, säger han.

Han är vet att det är svårt att driva krog i skärgården, men gillar att gå emot strömmen.

– Jag uppväxt i skärgården och har jobbat på KFUM:s seglarläger sen jag var liten. Jag kommer att åka som en skållad ribbåt mellan öarna, säger han.

Det ska vara lite ’Sagan om ringen’ att komma dit.