ANNONS

Earth Hour i kväll – släck ner för planeten klockan 20.30

Earth Hour
Släck ner för klimatet klockan 20.30 i kväll – och få en mysig stund med tända ljus på köpet!
I kväll är det Earth Hour och klockan 20.30–21.30 släcker miljontals människor i världen ner hemma som en symbolhandling för klimatet.
ANNONS

Nedsläckningen i kväll kan bli en mysig stund med levande ljus, men det är också tänkt som en signal till världens ledare att de måste agera för att stoppa klimatkrisen.

Samtidigt måste vi alla hjälpas åt att spara energi och hejda klimatförändringarna, inte bara under Earth Hour utan året runt.

Bra rådgivning finns

Vill du veta mer om vad du kan göra? En bra start är att kontakta Energi och klimatrådgivningen i Sollentuna. Den är opartisk och helt gratis! För privatpersoner, mindre eller medelstora företag finns det även pengar att spara med olika energibesparingsåtgärder.

Hélène Henriksson, energi- och klimatrådgivare i Sollentuna kommun, brinner för att hjälpa människor att minska sin energianvändning och därmed sin klimatpåverkan.

Det är mest villaägare som tar kontakt med henne, men rådgivningen är även till för små och medelstora företag, föreningar och organisationer.

Några enkla tips

Och hon har flera konkreta tips som alla kan ta till sig:

– Tänk på att släcka i de rum där du inte befinner dig. Stäng hellre av elektronisk utrustning än att använda stand-by-funktionen. Försök fylla tvättmaskin och diskmaskin innan du kör igång dem och häng upp tvätten i stället för att använda torktumlare och torkskåp, säger hon till kommunens hemsida.

Störst i världen

Earth Hour grundades av Världsnaturfonden, WWF, år 2007.

Initiativet innebär att alla lampor släcks under en timme, den sista lördagen i mars, och i dag är Earth Hour världens största klimatmanifestation med miljontals deltagare över hela jorden.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.