ANNONS

Edsbacka Wärdshus stänger – blir festvåning

Ekonomin går inte runt längre för Edsbacka Wärdshus.
Ekonomin går inte runt längre för Edsbacka Wärdshus.
Sagan om ikoniska Edsbacka Wärdshus ser ut att vara slut. Nu stänger restaurangen och de anställda sägs upp – i stället öppnas en festvåning.

– Det är med stor sorg i hjärtat vi gör det här, säger restaurangchefen.
ANNONS

Restaurangverksamheten på Edsbacka Wärdshus startade redan 1626, och var den första restaurangen i Sverige att få två stjärnor i Guide Michelin. Men nu verkar sagan ha nått sitt slut.

– Vi har kämpat med ekonomin sedan starten, och har inte fått det att gå runt fullt så gott som vi har önskat. Nu tvingas vi göra om vår verksamhet, säger Magnus Ericsson som är restaurangchef och har drivit krogen sedan 2010.

Edsbacka Wärdshus har haft stängt för renovering sedan början av januari och när man öppnar igen blir alltså ingenting som förut – det blir utan både lunch och á la carte. I stället öppnar en renodlad festvåning som enbart tar emot bokningar för konferenser, bröllop, personalfester och andra tillställningar.

– Det är med stor sorg i hjärtat vi gör det här. Alla är självklart väldigt ledsna och det har varit en tuff tid, säger Magnus Ericsson.

De 13 anställda medarbetarna sades upp under tisdagen. Man förhandlar just nu kring huruvida de ska omplaceras till andra restauranger inom bolaget eller se sig om efter nya jobb.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.