ANNONS

Nytt på Edsvik: Mer konst men också yoga och träning

Nya verksamheter på Edsvik, bland annat Yoga, maj 2020
Nya verksamheter flyttar in i Logen på Edsvik, bland annat Studio P.E.P.P som har personlig träning och klasser med yoga och löpträning.
Två nya verksamheter flyttar in i Logen på Edsvik från den 1 juni fram till årsskiftet.
Det är Studio P.E.P.P som har träningsklasser med exempelvis yoga och löpning och Studio Feelgoodpainting som förutom sin konst erbjuder en målar- och gruppaktivitet.
ANNONS

– Vi har som ambition haft en bred variation av attraktioner som ytterligare kommer att skapa dynamik i området och stärka dess attraktionskraft, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, till kommunens hemsida.

Kommunfullmäktige tog i februari beslut om en långsiktig plan för Edsvik. Sollentuna kommunfastigheter AB, SKAB, fick då i uppdrag att, tillsammans med kommunstyrelsen och kultur- och fritidskontoret, utveckla Edsvik till en tillgängligare och mer levande mötesplats utifrån målbilden ”Edsvik – en grön lunga, ett kulturellt vardagsrum som skapar ett attraktivt Sollentuna för alla”.

Så ska Edsvik bli en livfull mötesplats

En mix av aktörer

Den långsiktiga planen för Edsvik är att renovera och investera i de byggnader som finns i området, och att hitta en mix av offentliga och privata aktörer för att locka dit fler besökare.

I väntan på det fylls alltså Logen med tillfälliga verksamheter i sommar och under resten av året då Studio P.E.P.P, som sedan tidigare finns i Silverdal, och Studio Feelgoodpainting flyttar in.

”Bådar väldigt gott”

– Att vi både fyller på med tillfälliga verksamheter under sommarsäsongen och dessutom arbetar med den långsiktiga planen för området är en kombination som bådar väldigt gott, säger Thomas Ardenfors (M), styrelseordförande i SKAB som äger och förvaltar kulturfastigheterna i Edsvik.

Tidigare under våren har även Edsviks Gelateria flyttat in i Oxstallet.

Kaféet på Edsvik har öppnat – nu i Oxstallet

ANNONS

Invigning på fredag

De nya verksamheterna öppnar den 1 juni men invigs redan på fredag, den 29 maj, med förhandsvisning klockan 14.

Med på fredag är Thomas Ardenfors och Eva Wiström, förvaltningschef kultur- och fritidskontoret, men invigningen är också öppen för allmänheten.

Coronasäker verksamhet

På grund av coronaviruset måste alla verksamheter kunna bedrivas på ett säkert sätt.

Alla hyresgäster på Edsvik kommer att arbeta i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer med fokus på att hålla avstånd och att kunna erbjuda delar av verksamheten utomhus.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.