ANNONS

Över 100 kom när Edsvikens Grannsamverkan fixade fredagsmys

Edsvikens grannsamverkan ordnar fredagsmys och infokväll, Sollentuna
Det blev välbesökt när Edsvikens Grannsamverkan bjöd in till fredagsmys och informationskväll.
Drygt 100 Edsvikenbor i åldern 0 till 85 år kom i fredags kväll när föreningen Edsvikens Grannsamverkan bjöd in till fredagsmys i sensommarsolen på fotbollsplanen vid Idunvägen.
ANNONS

– Intresset överträffade verkligen våra förväntningar, och det är också förklaringen till att hamburgarna tyvärr tog slut. Och vi har lärt oss en del för framtiden – för det blir en nästa gång, lovar Johan Månströmer, ordförande i Edsvikens Grannsamverkan.

Edsvikens grannsamverkan ordnar fredagsmys och infokväll, Sollentuna

Edsvikens Grannsamverkan hade tur med vädret. Foto: Edsvikens Grannsamverkan

Föreningen har försökt med olika sätt för att få fler att starta grannsamverkansgrupper, men det har gått lite trögt.

– För att få folk att komma och lyssna på vårt budskap tänkte vi lite annorlunda denna gång. Vi ville erbjuda folk en chans att slippa laga fredagsmiddag och samtidigt främja grannsämjan i området, säger Johan Månströmer.

Många inbrott 2016 blev startskottet

Curbside sålde hamburgare och Gateau bjöd på bullar till barnen. Besökarna fick också möjlighet att bekanta sig med trygghetsprodukter, försvarssprej och märk-DNA, med specialerbjudanden.

Edsvikens Grannsamverkan har funnits sedan hösten 2016.

– Då inträffade osedvanligt många inbrott i Edsviken. Det blev startskottet till ett aktivare arbete för att öka grannsamverkan i vårt område, berättar initiativtagaren Calle Berglund.

Tolv nya kontaktombud skrev upp sig

Målet nu är att öka antalet grannsamverkansgrupper och att knyta dem samman till ett starkare nätverk.

ANNONS

Under fredagskvällen på fotbollsplanen var det tolv nya Edsvikenbor som skrev upp sig på listan för att bli kontaktombud för en grannsamverkansgrupp – ett rejält tillskott till de befintliga 24 grupperna.

Edsvikens Grannsamverkan

Medan de vuxna lädea känna varandra, åt en bit och pratade grannsamverkan och trygghet i Edsvikenområdet började barnen spela fotboll. Foto: Edsvikens Grannsamverkan