Efter avgångskravet – Så svarar Awad Hersi (MP)

Awad Hersi (MP) tänker inte kliva av sina politiska uppdrag trots avgångskravet från det egna partiet.

Mitt i har sedan MP igår krävde Awad Hersis avgång sökt honom. Men Spånga-Tenstas ordförande har vägrat att svara på Mitt i:s frågor, trots den allvarliga kritik som riktats mot honom.

Mitt i har i en stor granskning gjort enskilda intervjuer med 16 anställda och före detta anställda på Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning. Personerna har valt att vara anonyma.

Awad Hersi (MP) ska bland annat ha försökt att påverka vem som får försörjningsstöd, strukit negativa stycken i beslutsunderlag – och orsakat flera avhopp bland chefer och anställda.

Nu berättar han för SVT Nyheter Stockholm att han inte tänker kliva av sina politiska uppdrag trots avgångskravet från det egna partiet. Han påstår att det pågår en intern smutskastningskampanj mot honom.

– Redan för ett år sen så ville man avsätta mig. De som kräver min avgång nu, var med redan då och ville avsätta mig. Jag kan inte säga varför det är så, säger han.

– Jag har inte gjort något fel, varför ska jag avgå då? Jag har fått förtroende från miljöpartiets medlemmar. Om medlemmarna inte förnyar mitt mandat, då är det upp till dem, säger Awad Hersi (MP).

På frågan om han ska ha utövat påtryckningar svarar Awad Hersi till SVT:

– Svaret är nej. Tyvärr har majoriteten drivit en smutskastningskampanj mot mig, säger Awad Hersi.

Läs mer: Awad Hersi (MP) svarar: ”Jag tar till mig av kritiken”

Läs mer: Egna partiet kräver: Avgå Hersi