ANNONS

Efter bombhoten: polisen hoppas på hjälp från FBI

I tisdags ska ett nytt bombhot ha riktats mot British International School of Stockholm. Hotet ansågs inte vara allvarligt och skolan behövde aldrig utrymmas.
I tisdags ska ett nytt bombhot ha riktats mot British International School of Stockholm. Hotet ansågs inte vara allvarligt och skolan behövde aldrig utrymmas.
Ytterligare ett bombhot ska ha kommit in till British International School of Stockholm i Djursholm.

Nu hoppas polisen på hjälp från FBI.

– Vi har försökt komma i kontakt med dem, säger Annelie Lundberg vid Täbypolisen.
ANNONS

Det var för två veckor sedan som den internationella skolan i Djursholm fick utrymmas efter att någon hade bombhotat skolan via telefon. Samma dag ska även två av skolans internationella motsvarigheter, en i Stavanger och en i Budapest, mottagit bombhot.

Än så länge har polisen haft svårigheter att knyta någon till hotet mot skolan i Danderyd. Och efter två veckor utan spår kan nu den amerikanska underrättelsetjänsten, FBI att spela en roll i jakten på identiteten på personen eller personerna som bombhotade skolan.

– De tittar inte specifikt på vårt ärende. Men kollar på liknade fall i övriga världen. Vi har försökt komma i kontakt med dem för att komma vidare med vår utredning, säger Annelie Lundberg gruppchef vid Täbys lokalpolisområde.

Än så länge har man dock inte lyckats med att nå ut till den amerikanska byrån.

I går, tisdag ska ytterligare ett bombhot ha riktats mot skolan. Det ska dock ha bedömts som oseriöst och polisen gjorde därför ingen insats.

– Det ska återigen ha inkommit via telefon, säger Annelie Lundberg och betonar att det är viktigt att man inte förstorar upp händelsen eftersom man än så länge vet väldigt lite.

En förundersökning är dock inledd och den samordnas nu med det första hotet.

– Vi tittar på om den kan ha knytning till varandra, men än så länge vet vi väldigt lite. Vi har försökt spåra numren men vi vet inte ens om de har kommit från en telefon eller någon annan form av tjänst, säger Annelie Lundberg.

Även den här gången ska hot också ha riktats mot skolan i Stavanger rapporterar utländska medier.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.