ANNONS

Efter bussilskan: nu byggs en gångväg till Willys

Gång- och cykelväg
Många Brobor blev ursinniga när busshållsplatsen vid Klövtorpsvägen drogs in. Men nu bygger fastighetsägaren en gångväg för att underlätta promenaden från och till matvarubutiken.
ANNONS

När Nobina valde att ta bort busshållsplatsen vid Willys i Bro såg många Brobor rött. Många klagade på att det blev för långt att gå och att dessutom inte fanns någon gångväg från den närmsta busshållplatsen vid Råby – som ligger 400 meter bort.

Men nu har fastighetsägaren Brofastigheten AB valt att bygga en gångväg från busshållplatsen i Råby fram till den nu nedlagda busshållplatsen vid Klövtorpsvägen.

– Att busshållsplatsen stängdes ner är ingenting vi kan styra, och eftersom vi är väghållare till fastigheten valde vi att bygga en gångväg. Människor måste ha någonting att gå på och det ökar också säkerheten eftersom den vägen människor behöver gå på nu är rätt bred vilket innebär att många bilar kör ganska fort, säger Frida Melin, förvaltare på Ersand Förvaltning AB.

Fastighetsägaren har påbörjat att lägga om körbanan och cykel- och gångvägen är tänkt att vara färdigställd imorgon onsdag.

– Vi hade målet att bli klar med vägen innan midsommar, säger Frida Melin.

Trots att vägen håller på att byggas hoppas Frida Melin att busshållsplatsen kommer tillbaka.

– Många Brobor har varit engagerade och det är jättebra eftersom vi vill ha en bussförbindelse. Vi tappar ju kunder som har svårt att gå och inte klarar av att gå hela vägen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.