Efter clownattacken – nu anordnas kvällsvandring i Sundbyberg

Eventet.
Eventet.
– Många är rädda och oroliga, för clowner, men också generellt. Det vill vi skapa uppmärksamhet kring, säger Ina Djurestål (M) initiativtagare till "Inga clowner på våra gator" som äger rum på tisdag.

På tisdag kväll anordnar Moderaterna i Sundbyberg en trygghetsvandring, Inga clowner på våra gator, med anledning av händelsen vid Duvboskolan.

”Det är helt oacceptabelt att människor klär ut sig till clowner för att skrämma och hota människor. Efter att det har rapporterats av flera sundbybergare att de sett clowner i kommunen vill vi härmed bjuda in till en trygghetsvandring”, står i eventet på Facebook.

– Det finns en utbredd otrygghet i Sundbyberg, inte minst efter den senaste tidens clownattacker. Många är rädda och oroliga, för clowner, men också generellt. Det vill vi skapa uppmärksamhet kring, säger initiativtagare Ina Djurestål (M).

Vandringen utgår från Sturegatan 20 klockan 17 och fortsätter mot Rissne, Hallonbergen och sedan tillbaka till centrala.

– Fler människor som rör sig ute på gatorna stärker trygghetskänslan, säger Ina Djurestål.

I sociala medier finns en mängd obekräftade clownrapporter från olika håll i Sundbyberg. Polisen har tagit emot tre anmälningar.

Läs mer:

Clownman angrep flicka vid Duvboskolan

Fler anmälningar om clowner i Sundbyberg