ANNONS

Efter dubbelmorden: ”Nu får det vara nog”

Carolina Sinisalo, mamma till Robin, som sköts ihjäl i Akalla i år.
Carolina Sinisalo, mamma till Robin, som sköts ihjäl i Akalla i år.
Efter den senaste dödsskjutningen i Rinkeby då två bröder mördades med automatvapen mitt bland kafégäster är bestörtningen stor i Järva.
Carolina Sinisalo, mamma till Robin som sköts ihjäl i januari utanför sitt hem i Akalla, känner med de anhöriga till bröderna.
– Det ska inte behöva dö fler ungdomar nu. Nu måste samhället ta ett krafttag mot våldet, säger hon.
ANNONS

– Mitt hjärta blöder verkligen för mamman till bröderna och deras familj och vänner. Tyvärr vet jag hur det känns och jag lider grovt med henne, säger Carolina Sinisalo, som miste sin 15-årige son Robin den 19 januari då han brutalt sköts ihjäl utanför porten i Akalla. Hans bror Alejandro sköts också, men överlevde. Idag sitter han i rullstol.

När hon fick höra om det brutala morden i Rinkeby i fredagskväll, då två bröder sköts ihjäl med automatvapen på ett kafé i Rinkeby, fick hon en katastrofkänsla i hela kroppen.

– Jag åkte ju känslomässigt direkt tillbaka till januari då Robin dog, säger hon.

Efter dubbelmorden på bröderna åkte hon till Rinkeby för att visa sitt stöd.

– Jag vill visa att de inte är ensamma, säger hon.

Efter mordet på Robin har hon valt att engagera sig mot gatuvåldet och har startat den ideella organisationen Fuck våldet.

Just nu utreder polisområde Nord 21 mordutredningar i norra Stockholm.

– Jag är jättefrustrerad över att det inte görs mer för att stoppa gatuvåldet. Jag förstår inte vad politikerna väntar på, lagstiftningen måste ändras när det gäller smuggelvapen och gatorna måste rensas på vapen, säger hon.

I onsdagskväll höll Norra Järva Stadsdelsråd ett möte med temat ”Ytterligare två skjutna – Järva har fått nog” i Husby träff för att rådslå om vad Järvaborna kan göra för att stoppa gängvåldet. Drygt 100 personer kom till mötet, som inleddes med en tyst minut. Under mötet beslutades bland annat att mobilisera hela Järva till de massprotester som planeras i Rinkeby med start på fredag den 16 december.

ANNONS

Carolina Sinisalo var en av talarna under kvällen.

– Nu måste det börja hända saker. Våldet blir bara värre och värre och jag är förfärad över utvecklingen. Vi som bor här kan vara med och påverka men vi måste få hjälp från politiker och poliser och övriga samhället, säger hon.

 

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tensta Rinkeby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.