ANNONS

Efter Hoffice – nu kommer Boffice

Entreprenören Gustaf Oscarson besökte Solna stads första Boffice i onsdags.
Entreprenören Gustaf Oscarson besökte Solna stads första Boffice i onsdags.
I stället för att ha en egen lokal jobbar många småföretagare hemma hos varandra, så kallade Hoffice. Nu lanserar Solna stad begreppet Boffice, kontor på biblioteket.
ANNONS

Facebook-gruppen Hoffice i Stockholm har runt 1 400 medlemmar. Genom den gruppen kan frilansare och andra småföretagare få kontorsplatser hemma hos varandra.

Det finns också företagare som sitter och jobbar på kaféer, något som kallas Coffice. Nu hänger Solna stad på dessa trender genom att öppna ett Boffice. Namnet är en kombination av bibliotek och office.

– Det var en tidigare medarbetare på näringslivsavdelningen som kom på ordet. Vi har fått önskemål från lokala företagare om att ordna något liknande, säger Evrim Erdal, näringslivsutvecklare på Solna stad.

I onsdags var det premiär för Boffice i ett rum på plan 2 på Solna stadsbibliotek. Ett 15-tal företagare dök upp och en av dem var Solnabon Gustaf Oscarson. Han är entreprenör och författare och driver bland annat sajten Mittföretag.com

– Jag har inget dagkontor i Stockholm och brukar annars jobba på kaféer eller Solna stadsbibliotek någon gång i veckan. Det är lugnare att sitta på biblioteket och arbeta. Att vara småföretagare kan vara ensamt och det här är ett sätt att få mer kontakter, säger Gustaf Oscarson.

Boffice är öppet varje onsdag klockan 10–16 och där bjuder Solna stad på fika samt tillgång till trådlösa nätverk och skrivare. Senare under hösten ska det ordnas föredrag och liknande som riktar sig till företagare.

Av alla 8 500 företag i Solna är cirka 5 500 egenföretagare. Nu hoppas Solna stad att många ska dra nytta av konceptet och att det växer.

– Men det kan ta tid innan det sätter sig, säger Evrim Erdal.

Medlemmarna i Boffice får tillgång till en app. Några gånger per år är det tänkt att det ska ordnas föredrag som även allmänheten kan ha tillträde till.

ANNONS

Liknande satsningar finns i andra kommuner, men Solna är först med namnet Boffice. Tanken är att det här ska vara ett sätt ge småföretagare bättre förutsättningar för att lyckas.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.